Oshin Derieuw als 1ste vrouwelijke Belgische Olympiër in het boksen

Begin 2022 rijpte dit spontane idee tot een volwaardig plan. Oshin Derieuw had eigenlijk op 35-jarige leeftijd niets meer te bewijzen.

Over Oshin

Na meervoudige Europese en wereldtitels bij verschillende boksbonden, 2 keer de gouden handschoen en een bekroning voor de beste kamp van het jaar (bij zowel mannen en vrouwen), hadden velen wellicht op hun lauweren gerust. 

Zij niet, zij wou geschiedenis schrijven. Niet uit eergevoel, niet om haar ego te voeden, maar om een voorbeeld te zijn. Een voorbeeld voor jonge meisjes die een uitlaatklep zoeken, en die, net als haar, structuur kunnen vinden in het boksen en in sport in het algemeen. 

Ze deed er dan ook alles aan om de eerste vrouwelijke Belgische bokster te worden op de Olympische spelen. En als Oshin er voor gaat, is het all-in. De part-time job bij de gemeente Kuurne werd stopgezet, om zich volop te kunnen toeleggen op het boksen. 

Van professioneel naar Olympisch

De overstap van het professionele naar het Olympisch circuit vereiste veel training en toewijding, maar ze verbaasde zowel zichzelf als haar entourage. De eerste kans die ze kreeg om haar te kwalificeren kwam er op de European Games in Polen, en het was er onmiddellijk op. De prachtige finaleplaats leverde haar het ticket op voor Parijs.

Het is de grote droom van Oshin om na haar carrière haar voorbeeldrol verder vorm te geven in een eigen boksschool. Bovendien wil ze haar levensmotto ‘Be Your Own Legend’ omvormen tot een sterk merk. Omdat deze woorden haar verhaal perfect omschrijven, maar ook omdat ze zo krachtig zijn, en een inspiratiebron (kunnen) zijn voor zoveel mensen.

In de zomer van 2024 gaat ze er volop voor om nog meer geschiedenis te schrijven.

Palmares

Verken het palmares van Oshin Derieuw, een reis doordrenkt met vastberadenheid, passie en ongeëvenaarde prestaties. Van triomfen op nationaal terrein tot het veroveren van internationale titels.